Laevesmelodie

Fanfare Sint Donatus zocht een samenwerking op met Toneelvereniging Sint Donatus. De fanfare had een idee én de muzikale middelen, de toneelvereniging de acteurs én een acteur-schrijver. De verenigingsharten aan beide kanten gingen sneller kloppen van deze niet eerder door deze verenigingen vertoonde cross-over.

Het oorspronkelijke idee – een toneelversie maken van de Nederlandse speelfilm Fanfare (regie: Bert Haanstra, 1958) – is anno 2017 uitgegroeid tot een totaal nieuwe muziektheaterproductie: een avondvullende voorstelling die een spectrum aan emoties voorbij laat komen. Een bezetting van 30 acteurs en zangers op het toneel, ondersteund door ca. 25 muzikanten die regionaal, nationaal én internationaal muziekrepertoire spelen en bovendien een wezenlijk onderdeel van de scènes vormen. Om het groot aantal personages in de voorstelling van acteurs te kunnen voorzien, meldde Toneelvereniging Crescendo uit Schimmert zich spontaan om coproducent te worden en werd het gemengd koor Sint Remigius uit Schimmert bereid gevonden om te ondersteunen op zang- en figuratiegebied.

Speeldata:

Trefcentrum Nuth:

• Vrijdag 9 juni 2017, 20:00 uur
  • Zaterdag 10 juni 2017, 20:00 uur
  • Zondag 11 juni 2017, 14:00 uur

Gemeenschapshuis Schimmert:

• Vrijdag 16 juni 2017, 20:00 uur
  • Zaterdag 17 juni 2017, 20:00 uur
  • Zondag 18 juni 2017, 14:00 uur

Start Voorverkoop:
1 april 2017
bij Manjefiek Sfeer Bloemen en Trends Schimmert én FF Anders Nuth.

Online verkoop:
Vanaf 10 april ook online verkoop.

Voor meer informatie zie: https://www.laevesmelodie.nl/