Laevesmelodie

Fanfare St. Donatus doet haar voorouders eer aan!

Op 9 juni j.l. heeft Fanfare St. Donatus de première gehad van de voorstelling ‘Laevesmelodie’. Een samenwerkingsproject tussen de fanfare en de gelijknamige toneelvereniging. Begin 2015 heeft de fanfare contact gezocht met de toneelvereniging om – gebaseerd op de film De Fanfare – samen een project te gaan opzetten. Nu, tweeënhalf jaar later, is dit gerealiseerd.

De afgelopen maanden heeft de fanfare hard gewerkt en gerepeteerd. Circa 20 muziekwerken zijn ingestudeerd. Sommige originele stukken en een behoorlijk aantal is speciaal gearrangeerd voor dit project, door niemand minder dan Steven Walker, Dave Vreuls, Roel van Wijk en Hay Korsten.

De uitvoeringen werden telkens afgesloten met de Bulschermars. De Bulscherclub is de vereniging waaruit zowel de fanfare als de toneelvereniging zijn ontstaan. “Het was geweldig om met deze bijzondere mars de 6, waarvan 4 uitverkocht, voorstellingen af te sluiten. Voor mij is dit steeds een kippenvelmoment, denkend aan onze voorouders die dus ook reeds samenwerkten binnen deze verenigingen”, aldus dirigent Eric Mantelaers.

Werkend aan dit project hebben we het muzikale peil van St. Donatus verbeterd. Maar wellicht nog belangrijker is dat we als groep weer hechter zijn geworden. Wat in vorige generaties bereikt werd via concoursen en tentfeesten realiseren we tegenwoordig via bijvoorbeeld een Oktoberfeest en dit Laevesmelodieproject.

Fanfare St. Donatus had, heeft en houdt een haar bijzondere en belangrijke plek in de Nuther gemeenschap. Wij danken die gemeenschap voor alle steun. Bovenal danken we onze leden voor hun tomeloze inzet!